140 April Trivia Questions (Do You Know These Fun Facts?) 2024

April trivia questions illuminate the wonders of this renewing month! Uncover fascinating facts that not only celebrate the blossoming season but also intrigue you.

Fun Fact: The word “April” comes from the Latin word Aprillis, which means “to open”.

featured image; April Trivia questions and answers

“Why are people so tired on April 1st? Because they just finished a 31-day March.”

unknown

April Symbols (Picture Quiz Round)

Can you name these iconic April symbols in this trivia picture round?

April symbols; birthstone; signs; flowers

Diamond

Daisy

Aries

Taurus

April symbols trivia with answers; trees

Maple Tree

Willow Tree

Walnut

8. What does the color represent for April?

Yellow brings sunshine and represents positivity.

Easy April Fun Facts Trivia

Fun Fact: Diamonds (April’s birthstone) are one of the hardest substances on earth. Some say that diamonds have healing powers that can help with balance, clarity, and energy.

month hello sign

9. What month does April come after?

Answer: March (Related: March Trivia Questions and Answers)

10. What month does April come before?

Answer: May

11. April 1st is also known as what?

Answer: April Fools’ Day

12. What Greek goddess of love is April named after?

Answer: Aphrodite

13. What meteorological season is the month of April in the Northern Hemisphere?

Answer: Spring (See more Spring Trivia Questions)

14. What meteorological season is the month of April in the Southern Hemisphere?

Answer: Fall (Related: Fall Trivia)

15. How many days does the month of April have?

Answer: 30 days

(Just the right amount for a fun 30 day challenge)

16. If you are born March 21st-April 19th, you are considered what zodiac sign?

Answer: Aries

17. If you are born April 20th-May 20th, you are considered what zodiac sign?

Answer: Taurus

18. In the Southern Hemisphere, April is the seasonal equivalent of what month?

Answer: October

19. April is what month of spring in the Northern Hemisphere?

Answer: The second

20. In April, some may decide to clean and organize areas of their home. What is this referred to?

Answer: Spring cleaning

21. During April, birds migrate where?

Answer: North

22. April has two birth flowers. The daisy and the other flower pictured that signifies joy. What is it?

sweet pea flower

Answer: The sweet pea

23. Smaller animals continue to emerge from what in the Northern Hemisphere during April?

Answer: Hibernation

24. True or False: April is a relatively dry month.

Answer: False: It is typically a wet month.

25. True or False: April is the fourth month of the year.

Answer: True

26. True or False: April was the fourth month in the Roman calendar.

False: It was the second month.

27. True or False: April is a good month to watch meteor showers.

Answer: True. One of these is the annual Lyrids meteor shower which occurs from April 16 to April 26.

28. What is the April full moon called? (Hint: It’s the name of a color)

Answer: Pink Moon

29. What holiday is often in April and celebrates the resurrection of Jesus Christ?

Answer: Easter

30. What is celebrated on April 22nd?

Answer: Earth Day (See Earth Day Trivia)

31. National Arbor Day is celebrated on April 28th. What do you observe on Arbor Day?

Answer: It is a day that honors trees and encourages people to plant trees.

32. The Masters is a popular sporting competition occurring in April for what sport?

Answer: Golf

33. What American sport holds its draft during April?

Answer: Football (See Football Trivia)

34. What major league sport begins its season in April?

Answer: Baseball

35. True or False: April’s birthstone, the diamond, can be found in a variety of colors.

Answer: True

April Picture Trivia Round

Name the April national days pictured in this trivia round (Bonus points if you know the date). (source)

celebration in April; special days

National Sourdough Bread Day- April 1

April Fools’ Day- April 1

Related: Best Jokes Books for Kids

National Peanut Butter and Jelly Day- April 2

National Find a Rainbow Day- April 3

April national days; trivia picture quizzes

National Walking Day- First Wednesday in April

National Burrito Day- First Thursday of April

National Chicken Cordon Bleu Day- April 4

National Deep Dish Pizza Day- April 5

easy picture round; April sports; fun trivia quiz

National Caramel Day- April 5

National Student-Athlete Day- April 6

National No Housework Day- April 7th (mark your calendars!)

National Coffee Cake Day- April 7

picture quiz with answers

National Beer Day- April 7

National Unicorn Day- April 9

National Farm Animals Day- April 10 (Tell some Duck & Farm Animal Jokes!)

National Siblings Day- April 10

April fun facts; trivia about month; interesting questions and pictures

National Cheese Fondue Day- April 11

National Pet Day- April 11

National Grilled Cheese Sandwich Day- April 12

National Scrabble Day- April 13 (Related: Family Game Night Ideas)

picture round trivia quiz

National Gardening Day- April 14

National Laundry Day- April 15

National Tax Day- April 15

National Wear Your Pajamas to Work Day- April 16

Fun Facts about April

National Banana Day- Third Wednesday in April

National Cheeseball Day- April 17

National Exercise Day- April 18

National High Five Day- Third Thursday in April

April food trivia

National Garlic Day- April 19

National Pineapple Upside-Down Cake Day- April 20

National Jelly Bean Day- April 22

National Earth Day- April 22

bucket list; April National days

National Picnic Day– April 23

National Bucket List Day- April 24

Related: 

April Pop Culture Trivia

These pop culture events all took place in April.

70. ABC’s longest-running soap opera premiered in 1963. What was it?

Answer: General Hospital

71. In 1979, what kid’s cable channel was launched?

Answer: Nickelodeon

72. On April 1st, 1997, as part of an April Fools joke, Pat Sajak hosted Jeopardy while this host hosted Wheel of Fortune. Who was it?

Answer: Alex Trebek

73. At the 50th annual Academy Awards, what Woody Allen picture won the Oscar for Best Picture of 1977?

Answer: Annie Hall

74. What popular music group occupied all of the top five positions on the Billboard singles chart in the U.S. in 1964?

Answer: The Beatles (Related: Music Trivia Quiz Questions)

75. “America’s Sweetheart” became a co-host of the Today Show in 1991. Who was it?

Answer: Katie Couric

76. Kurt Cobain, the lead singer of what band committed suicide in 1994?

Answer: Nirvana

77. Who won the Best Actor Oscar for his role in 1969’s True Grit?

Answer: John Wayne

78. “Come on Down!” What popular television gameshow gave away a car for every prize on it’s 5,000th episode in 1998?

Answer: The Price is Right

79. Who did Eddie Van Halen marry in 1981? (Hint: She acted on One Day at a Time)

Answer: Valerie Bertinelli

80. Barbara Streisand and what other actress tied for the Best Actress Oscar in 1969?

Answer: Katharine Hepburn

81. Who became the first African-American player in Major League Baseball in 1947?

Answer: Jackie Robinson

April pop culture trivia quiz; April fools trivia

82. What well-known fast food franchise opened its first restaurant in 1955 in Illinois? (source)

Answer: McDonald’s (Related: Food Trivia Questions Quiz)

83. In April of 2011, what well-watched series premiered on HBO?

Answer: Game of Thrones

84. What American actress married Prince Rainier of Monaco in 1956?

Answer: Grace Kelly

85. Who became the first woman to win an Indy Car race?

Answer: Danica Patrick

86. What opened in 1998 at Walt Disney World?

Answer: Disney’s Animal Kingdom

87. What famous playwright was born in 1564?

Answer: William Shakespeare (Related: Birthday Trivia Questions)

88. In 1977, what famous nightclub opened in New York City and became a defining part of the disco era as well as attracting celebrities?

Answer: Studio 54

89. In 1967 what world boxing champion refused to be inducted into the US Army? He was then stripped of his heavyweight title.

Answer: Muhammad Ali

90. On April 29, 2011, who did the Duke of Cambridge marry?

Answer: Kate Middleton (See more Date Night & Couple Trivia Questions)

91. What did millionaire Dennis Tito become the first to do in 2001?

Answer: He became the world’s first space tourist.

92. What musical debuted in 1968 on Broadway and became famous for its brief scene when the entire company appears nude?

Answer: “Hair”

93. What channel began as a cable channel in 1983?

Answer: The Disney Channel (Related: Kids Movie Trivia Questions)

94. What child actor shares a birthday with Queen Elizabeth II on April 23rd although born two years apart?

Answer: Shirley Temple

95. What famous painter, inventor, and genius was born on April 15, 1452?

Answer: Leonardo da Vinci

April Fools Day Trivia

Fun Fact: April Fools’ Day has been celebrated for several centuries but its exact origins remain a mystery. (source)

funny mask face

96. What happens on April Fools’ Day?

Answer: It is a day to play practical jokes and pranks.

97. Where is April Fools’ Day celebrated?

Answer: It is celebrated across the world.

98. When should you stop April Fools’ jokes?

Answer: According to rules that have been in place since the 1700s, you are supposed to stop jokes at 12 pm.

99. What country has a tradition of sticking a paper fish on each other’s backs and shouting “Poisson d’Avril” or April Fish?

Answer: France

100. In what country did April Fools’ Day become a two-day event starting with hunting the gowk (or cuckoo bird) and followed by Tailie Day, which involved pranks.

Answer: Scotland

101. Some historians think that April Fools’ Day dates back to 1582. France switched from the Julian calendar (April 1st was the start of the new year) to what calendar where January 1st was the start of the new year?

Answer: Gregorian Calendar

102. April Fools’ Day has also been linked to what festival celebration in ancient Rome involving people dressing up in disguises and mocking fellow citizens?

Answer: Hilaria

103. April Fools’ Day has also been tied to what day when Mother Nature fools people with unpredictable weather?

Answer: Vernal equinox or start of spring

104. On April 1, 1905, a German newspaper wrote that thieves had dug a tunnel underneath where to steal silver and gold? (source)

Answer: The U.S. Treasury

105. As a prank in 1957, the BBC reported that Swiss farmers were experiencing a record type of what crop as they showed people harvesting noodles from trees?

Answer: Spaghetti crop

106. In 1992, National Public Radio ran a spot with what former President? He said he was running for president again.

Answer: President Richard Nixon- It was only an actor and a prank.

107. In 1996, as a prank, Taco Bell announced that it had agreed to purchase what famous American symbol?

Answer: The Liberty Bell

108. What did Taco Bell say they were going to rename it?

Answer: Taco Liberty Bell

109. In 1988 Burger King advertised what fake sandwich as a prank to clueless customers?

Answer: A “Left-Handed” Whopper

110. There may be a glimpse of April Fools’ Day in what famous tale by Chaucer?

Answer: “Nun’s Priest’s Tale” from Chaucer’s The Canterbury Tales

111. What is a fool’s errand?

Answer: Sending others to look for things that don’t exist.

Related:

April History Trivia

These historical events all happened in the month of April.

pink flowers and month name

112. In 1803, what land purchase was made from France for 15 million dollars?

Answer: The Louisiana Purchase

113. What year in April was George Washington inaugurated as the first president of the United States?

Answer: 1789

114. What Italian astronomer, physicist, and engineer was convicted of heresy for announcing that the Earth revolved around the Sun in 1633?

Answer: Galileo

115. What did Noah Webster publish in 1828?

Answer: His American Dictionary of the English Language

116. In 1865, John Wilkes Booth shot and killed President Abraham Lincoln at a play at what theater?

Answer: Ford’s Theater in Washington D.C.

117. In 1970, President Richard Nixon officially banned television and radio ads for what product?

Answer: Cigarettes

118. Steve Jobs and Steve Wozniak formed what company in 1976?

Answer: Apple Computer Company

119. In the early 1500s, what Spanish explorer landed near what is now called St. Augustine, Florida and declared the land for Spain?

Answer: Juan Ponce de Leon

120. In 1882 this famous bank robber was killed for a $5,000 bounty. Who was it?

Answer: Jesse James

121. What woman was the first to be elected to the U.S. Congress? She took her seat in 1917.

Answer: Jeannette Rankin

April history trivia questions and answers

122. What New York City Mafia boss was convicted of murder and racketeering in 1992?

Answer: John Gotti

123. In April of 1968, who delivered his “I’ve Been to the Mountaintop” speech?

Answer: Martin Luther King, Jr.

124. What US President died of pneumonia on April 4, 1841, after one month in office?

Answer: President William Henry Harrison

125. Bill Gates and Paul Allen founded what company in 1975?

Answer: Microsoft

126. In the early 1600s in Virginia, Native American Pocahontas married what English colonist?

Answer: John Rolfe

127. What church was founded in New York by Joseph Smith in 1830?

Answer: The Mormon Church

128. What was repealed in the US in 1933 for beer of no more than 3.2% alcohol?

Answer: Prohibition

129. In 1865, Confederate General Robert E. Lee surrendered his 28,000 troops to what Union leader? This ended the US Civil War.

Answer: General Ulysses S. Grant

130. What spacecraft carrying astronauts James A. Lovell, John L. Swigert, and Fred W. Haise was launched in 1970?

Answer: Apollo 13

131. On April 14th, 1912, what sank after hitting an iceberg?

Answer: The Titanic

132. In 1935 “Black Sunday Storm” hit from the Oklahoma and Texas Panhandles. It was the worst of what type of storms?

Answer: Dust storms

133. In 1995 a truck bomb exploded outside what building? It killed 168 people.

Answer: Alfred P. Murrah Federal Building in Oklahoma City

Related:

Challenge Round: April Quotes & Sayings

Finish the April saying or answer “who said it” for each April quote trivia question.

Hello April quotes; welcome; sayings

132. “April showers bring May ________.”

Answer: Flowers

133. Fool me once, shame on you; fool me twice, ________ _____ _____.”

Answer: Shame on me

134. “Wise men talk because they have something to say; fools talk because they have to say something.”

Answer: Plato

135. “I have great faith in fools — self-confidence, my friends call it.”

Answer: Edgar Allen Poe

136. “April 1st is the day upon which we are reminded of what we are on the other three hundred and sixty-four.”

Answer: Mark Twain

137. “You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.”

Answer: Abraham Lincoln

138. “Again the blackbirds sings; the streams / Wake, laughing, from their winter dreams, / And tremble in the April showers / The tassels of the maple flowers.”

Answer: John Greenleaf Whittier

139. “Oh to be in England now that April’s there.”

Answer: Robert Browning

140. “April hath put a spirit of youth in everything.”

Answer: William Shakespeare

More trivia to play:

What’s Next?

Next, enter your email below to sign up for more free family question games and printables. Don’t miss out!

Trivia Quiz About April (Questions with Answers)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *