250 Best Music Trivia Questions and Answers (2024)

Music trivia questions will test the knowledge of all kinds of music lovers. From rock-n-roll to pop, these questions span from the swinging 60s to today’s chart-topping hits. Get ready to test your musical expertise!

Fun Fact: None of The Beatles were able to read or write music.

featured image; music trivia questions and answers

Song Music Trivia

Who sang it? Name the band/singer from the lyric given for this music trivia section.

1. “I want to hold your hand.”

Answer: The Beatles

2. “Hello, it’s me. I was wondering if after all these years you’d like to meet.”

Answer: Adele

3. “I wanna dance with somebody, I wanna feel the heat with somebody.”

Answer: Whitney Houston

4. “Clap along if you feel like a room without a roof.”

Answer: Pharrell Williams

5. “I kissed a girl and I liked it, the taste of her cherry chapstick.”

Answer: Katy Perry

6. “I’m sorry, Ms. Jackson, I am for real. Never meant to make your daughter cry, I apologize a trillion times.”

Answer: OutKast

7. “You’re still the one I run to, the one that I belong to. You’re still the one I want for life.”

Answer: Shania Twain

8. “You can stand under my umbrella, ella, ella, eh, eh, eh.”

Answer: Rihanna

9. “I’ll tell you what I want, what I really, really want”

Answer: Spice Girls

10. “I’ve got a blank space, baby, and I’ll write your name.”

Answer: Taylor Swift

11. “Don’t stop believin’, hold on to that feelin’.”

Answer: Journey

12. “I want to know what love is, I want you to show me.”

Answer: Foreigner

13. “Billie Jean is not my lover, she’s just a girl who claims that I am the one.”

Answer: Michael Jackson

14. “I want it all, I want it all, I want it all, and I want it now.”

Answer: Queen

15. “Here I go again on my own, goin’ down the only road I’ve ever known.”

Answer: Whitesnake

16. “Every breath you take, every move you make, I’ll be watching you.”

Answer: The Police

17. “Oh-oh, here she comes, watch out boy, she’ll chew you up.”

Answer: Hall and Oates

18. “You can’t always get what you want, but if you try sometimes, well, you might find you get what you need.”

Answer: The Rolling Stones

19. “What’s love got to do with it?”

Answer: Tina Turner

20. “Don’t go chasing waterfalls, please stick to the rivers and lakes that you’re used to.”

Answer: TLC

Embed from Getty Images

21. “Leaving on a jet plane, don’t know when I’ll be back again.”

Answer: John Denver

22. “Hold me closer, tiny dancer, Count the headlights on the highway.”

Answer: Elton John

23. “And I think to myself, What a wonderful world.”

Answer: Louis Armstrong

24. “Hello darkness, my old friend, I’ve come to talk with you again.”

Answer: Simon & Garfunkel

25. “You are my fire, The one desire, Believe when I say, I want it that way.”

Answer: Backstreet Boys

26. “Say my name, say my name.”

Answer: Destiny’s Child

27. “It’s like rain on your wedding day.”

Answer: Alanis Morissette

28. “Every night in my dreams, I see you, I feel you, That is how I know you go on.”

Answer: Celine Dion

29. “Is someone getting the best, the best, the best, the best of you?”

Answer: Foo Fighters

30. “Oops!… I Did It Again, I played with your heart, got lost in the game.”

Answer: Britney Spears

31. “Since you’ve been gone, I can breathe for the first time.”

Answer: Kelly Clarkson

32. “Don’t wanna close my eyes, I don’t want to fall asleep.”

Answer: Aerosmith

33. “Baby, I can see your halo, You know you’re my savin’ grace.”

Answer: Beyonce

34. “So I put my hands up, They’re playing my song, the butterflies fly away.”

Answer: Miley Cyrus

35. “I’m in love with the shape of you.”

Answer: Ed Sheeran

36. “I’m friends with the monster that’s under my bed.”

Answer: Eminem

37. “Can’t stop the feeling!”

Answer: Justin Timberlake

38. “And she’s buying a stairway to Heaven.”

Answer: Led Zeppelin

39. “Whoa, oh, oh, Sweet child o’ mine.”

Answer: Guns N’ Roses

40. “Goodbye, everybody, I’ve got to, Gotta leave you all behind and face the truth.”

Answer: Queen

41. “I’m on the edge of glory, And I’m hanging’ on a moment of truth.”

Answer: Lady Gaga

42. “This one is for my one and only true love Princess Peach”

Answer: Justin Bieber

43. Because you know I’m all about that bass, ‘Bout that bass, no treble”

Answer: Meghan Trainor

44. “Go, go, go, go, go, go, Go, Shorty, it’s your birthday”

Answer: 50 Cent

45. I got a feeling, That tonight’s gonna be a good night”

Answer: Black Eyed Peas

46. “It’s getting hot in here”

Answer: Nelly

47. “You’re everything I need and more, It’s written all over your face”

Answer: Beyonce

48. “Love bites, love bleeds, It’s bringin’ me to my knees”

Answer: Def Leppard

49. “Let’s waste time, Chasing cars, Around our heads”

Answer: Snow Patrol

50. “You might been hurt, babe, That ain’t no life.”

Answer: NSync

Related:

Music Picture Trivia Quiz

Music picture quiz: Name the singer/songwriter pictured.

51.

Embed from Getty Images

Taylor Swift

52.

Embed from Getty Images

David Bowie

53.

Embed from Getty Images

Madonna

54.

Embed from Getty Images

Dave Grohl

55.

Embed from Getty Images

Britney Spears

56.

Embed from Getty Images

Prince

57.

Embed from Getty Images

Hall & Oates

58.

Embed from Getty Images

Elton John

59.

Embed from Getty Images

The Rolling Stones

60.

Embed from Getty Images

Eminem

Related: Best Video Game Trivia Questions and Candy Trivia Quiz

60s Music Trivia

Step back in time with this classic music trivia.

61. Jimi Hendrix memorably covered the song "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" by what famous group? (source)

Answer: The Beatles

62. What singer released the 1968 album Astral Weeks?

Answer Van Morrison

63. What 1960s American singing group was Diana Ross a member of?

Answer: The Supremes

64. What prominent singer in the 60s was referred to as the "Queen of Jazz"?

Answer: Ella Fitzgerald

65. Keith Moon was the infamous drummer of what band?

Answer: The Who

66. Which group released the single "The Sound of Silence" in 1965?

Answer: Simon & Garfunkel

67. Which '60s movie featured rival street gangs the Sharks and the Jets?

Answer: West Side Story

68. The first version of this band's song "Satisfaction", initially featured a harmonica and was only considered by the band as a potential B-side or album track. What band is it?

Answer: The Rolling Stones

69. Which band released the song "Good Vibrations"?

Answer: The Beach Boys

70. Frankie Valli was the lead man in what American rock quartet formed in 1960?

Answer: The Four Seasons

71. "I Wish It Would Rain" and "My Girl" are songs by which 60s group?

Answer: The Temptations

72. Who released the single "Son of a Preacher Man" in 1969?

Answer: Dusty Springfield

73. What band was Jimmy Page the founder and lead guitarist for?

Answer: Led Zeppelin

60's pop culture

74. "Moon River" was sung by Audrey Hepburn in what 1961 movie?

Answer: Breakfast at Tiffany's

75. "Pinball Wizard" is by what band?

Answer: The Who

76. "I Got You Babe" was a song by what famous 60's pop duo?

Answer: Sonny & Cher

77. Who was the headliner and highest-paid group at the Woodstock Festival in 1969?

Answer: Jimi Hendrix

78. Which of these artists did not perform at Woodstock in 1969?

A) The Who

B) Led Zeppelin

C) Sly & the Family Stone

D) Janis Joplin

Answer: B) Led Zeppelin

79. Which group released the song "Stop In The Name of Love" in 1965?

Answer: The Supremes

80. Which Simon & Garfunkel song appeared in the '67 movie The Graduate?

Answer: Mrs. Robinson

81. Who had a hit in '68 with the song '(Sittin' On) The Dock of the Bay'?

Answer: Otis Redding

82. Who released the 1960s single "Are you Lonesome Tonight?"

Answer: Elvis Presley

83. "You Can't Hurry Love" is a single by what Motown group?

Answer: The Supremes

84. Please Please Me is the 1963 debut album by what English rock band?

Answer: The Beatles

85. Who was known as the "Queen of Soul" and had hits like "Respect" and "Chain of Fools" in the 1960s?

Answer: Aretha Franklin

86. Johnny Cash recorded live at what state prison in 1968?

Answer: Folsom State Prison

Related:

70s Music Trivia

70s music trivia; classic; 60s; pop culture; song lyrics

87. Which British rock band released the album "The Dark Side of the Moon" in 1973?

Answer: Pink Floyd

88. Which disco group saying "Stayin' Alive" featured in the movie Saturday Night Fever?

Answer: Bee Gees

89. Who sang the 1972 hit "Rocket Man"?

Answer: Elton John

90. Which pop duo had a hit with "Dancing Queen" in 1976?

ABBA

91. What is the name of the club that served as the focal point for the disco scene in New York City during the 1970s?

Answer: Studio 54

92. Who released the 1970 single "Woodstock" although she didn't attend the festival?

Answer: Joni Mitchell

93. Which American rock band released the album "Hotel California" in 1976?

Answer: Eagles

94. Which disco hit by Gloria Gaynor became an anthem of empowerment?

Answer: "I Will Survive"

95. Which American singer had a hit with "American Pie," a song that reflects on the loss of Buddy Holly?

Answer: Don McLean

96. Queen's 1975 song "Bohemian Rhapsody" was used in 1992 as the opening scene of what film?

Answer: "Wayne's World"

97. Who recorded the song "Imagine," which became an anthem for peace?

Answer: John Lennon

98. "Go Your Own Way" was on this band's Rumours album.

Answer: Fleetwood Mac

99. "Lay Down Sally" was a big hit for what singer?

Answer: Eric Clapton

100. "I Wanna Be Your Lover" was a big hit for what American recording artist when it was first released?

Answer: Prince

101. Which group had a hit with "Rock Lobster"?

Answer: The B-52s

102. AC/DC had what 70's metal classic hit about a highway?

Answer: Highway To Hell

103. Finish this lyric from Supertramp. "Give a little bit _______________________________________."

Answer: Give a little bit of your love to me.

104. Paul McCartney and what band released "Band on the Run" in 1973?

Answer: Wings

105. Michael Jackson sang "Don't Stop 'Til You _______ _________".

Answer: Get Enough

106. Who sang the song "Heroes"?

Answer: David Bowie

Embed from Getty Images

107. The No. 1 hit "Heart of Gold" was sung by what Canadian singer-songwriter?

Answer: Neil Young

108. Who had a hit in the 70s with a driving bassline called "Psycho Killer"?

Answer: Talking Heads

109. Elton John had a 70s hit entitled "Tiny __________."

Answer: Dancer

110. What American soul singer and songwriter had the hit "Let's Get It On"?

Answer: Marvin Gaye

111. In 1971, the album Coal Miner's Daughter" was released by what American country music singer-songwriter?

Answer: Loretta Lynn

112. "Rhinestone Cowboy" was recorded by what American country music singer?

Answer: Glen Campbell

113. What American disco group is responsible for the song that has well-known choreography that includes forming the letters of Y-M-C-A as the chorus is sung?

Answer: The Village People

114. There are 5 village people occupations including a cowboy, construction worker, Native American, leatherman, soldier, and what else?

Answer: Policeman

115. Name the song by Bill Withers: "Sometimes in our lives/We all have pain/We all have sorrow"

Answer: "Lean On Me

Related:

80s Music Trivia

80s music trivia questions; rock; pop; picture quiz; videos

116. "Video Killed the _________ _________" by the Buggles was the first video played on MTV in 1981.

Answer: Radio Star

117. 1982 saw the release of what Michael Jackson album which featured hits like "Billie Jean" and "Beat It"?

Answer: Thriller

118. Who performed the hit song "Like a Virgin" in 1984?

Answer: Madonna

119. What is the title of the Van Halen song that begins with the iconic synthesizer riff?

Answer: "Jump"

120. Which American rock band released the song "Africa" in 1982?

Answer: Toto

121. What is the title of the Cyndi Lauper song that conveyed a strong feminist statement?

Answer: "Girls Just Want to Have Fun"

122. What is the title of the Whitney Houston song written by Dolly Parton that became a signature piece in her career?

Answer: "I Will Always Love You"

123. Which American rock band released the album "Born in the U.S.A." in 1984?

Answer: Bruce Springsteen and the E Street Band

124. What is the title of the Bon Jovi song that was released in 1986 and became a power ballad anthem?

Answer: "Livin' On A Prayer"

125. Kenny Loggins sang this 1984 hit that was the title track for the movie of the same name starring Kevin Bacon. What was it?

Answer: "Footloose"

126. The band Simple Minds performed the song "Don't You (Forget About Me)" for what movie?

Answer: The Breakfast Club

127. What band scored hits on the charts with "Bad Boys" and "Wake Me Up Before You Go-Go"?

Answer: Wham!

128. The Bangles sang this song "Walk Like an ___________."

Answer: Egyptian

129. What group had a hit in the 80s with "Take On Me"?

A) A-ha

B) Wham!

C) The Police

D) Genesis

Answer: A) A-ha

130.

80s music trivia multiple choice; what are some good questions? easy

Answer: A) Pointer Sisters

131. "With or Without You" was what group's first number-one hit?

Answer: U2

132. Name the song title: "It doesn't matter what they say, in the jealous games people play."

Answer: "Our Lips Are Sealed"

133. "Endless Love" is a song written by Lionel Richie and performed as a duet between Richie and what singer/actress?

Answer: Diana Ross

134. Phil Collins wrote what 1981 song after divorcing from his first wife?

Answer: "In the Air Tonight"

135. "Every Rose Has It's Thorn" was a hit ballad by what American glam metal band band in 1988?

Answer: Poison

136. Billy Joel wrote what wordy song that crams in references to major figures and events of the 20th century?

Answer: "We Didn't Start the Fire"

137. "Hey little sister what have you done" is the first line of what Billy Idol song?

Answer: "White Wedding"

138. "Hangin' Tough" led to what group's success?

Answer: New Kids On The Block

139. Who scored a spot on the charts with 'Sweet Child O' Mine'?

Answer: Guns N'Roses

140. Who sang "Like A Prayer"?

Answer: Madonna

141. Bonnie Tyler sang this song about a "Total Eclipse of the _________."

Answer: Heart

142. The movie Rocky III made what song by American rock band Survivor popular?

Answer: "Eye of the Tiger"

143. What band, loved by the Princess of Wales, was known as the "Fab Five" in the 80s?

Answer: Duran Duran

144. What 1989 Cher video was banned from MTV because of her revealing oufit?

Answer: "If I Could Turn Back Time"

145. What red-headed British singer released the song "Never Gonna Give You Up" in 1987?

Answer: Rick Astley

146. Before using his real last name, John Mellencamp went by what stage name?

Answer: John Cougar

147. What “Friends” actor jumps up on stage to dance with Bruce Springsteen in the “Dancing in the Dark" video?

Answer: Courtney Cox

148. What band's best-selling song starts with these lyrics "Just a small town girl/Livin' in a lonely world/She took the midnight train going anywhere"

Answer: "Don't Stop Believin'

149. What American heavy metal band was formed in 1981 by guitarist James Hetfield and drummer Lars Ulrich?

Answer: Metallica

150. What American country music singer sang "All My Ex's Live in Texas"?

Answer: George Strait

Related:

90s Music Trivia

90s music trivia; rock, pop for adults; country questions and answers

151. Which ‘90s music couple famously wore matching denim outfits to the 2001 American Music Awards? 

Answer: Britney Spears and Justin Timberlake

152. What other notable 90s band was Dave Grohl in before the Foo Fighters?

Answer: Nirvana

153. What Swedish band recorded hits “The Sign” and “All That She Wants?”

Answer: Ace of Base

154. What Disney show did a young Christina Aguilera, Justin Timberlake, and Britney Spears appear on in the ‘90s?

Answer: The Mickey Mouse Club

155. What Irish band spent 24 weeks on the Billboard Hot 100 with the song “Linger?”

Answer: The Cranberries

156. What trio of brothers went to No. 1 on the Billboard Hot 100 with the 1997 song “MMMBop"?

Answer: Hanson

157. Ricky Martin had everyone wanting to take their clothes off and go dancin' in the rain in what song?

Answer: "Livin' La Vida Loca"

158. "The Boy is Mine" is sung by singers Monica and who else?

Answer: Brandy

159. All-4-One scored a hit in 1994 with what song?

Answer: "I Swear"

160. Which female artist released the album "Jagged Little Pill" in 1995?

Answer: Alanis Morissette

161. What is the title of the song by TLC that is about being free of guys with no purpose or prospects?

Answer: "No Scrubs"

162. Who performed the hit song "Smooth" with Santana in 1999?

Answer: Rob Thomas

163. What is the name of the American rapper who wrote "California Love"?

Answer: 2Pac

164. Who sang the 1993 hit "All I Wanna Do"?

Answer: Sheryl Crow

165. Who was the lead vocalist of the grunge band Soundgarden?

Answer: Chris Cornell

Embed from Getty Images

166. Which Celine Dion song won Best Original Song at the 1998 Oscars?

Answer: "My Heart Will Go On"

167. "Don't Speak" is a song by what American rock band?

Answer: No Doubt

168. "If you had my love and I gave you all my trust" are lyrics by what artist?

Answer: Jennifer Lopez

169. What Australian soap opera star charted with the song “Torn” in 1998?

Answer: Natalie Imbruglia

170. "Under the Bridge" is a song by what American rock band?

Answer: Red Hot Chili Peppers (See more 90s Trivia)

171. Although released in 1996, what song by the Smashing Pumpkins was written about a time two decades earlier?

Answer "1979"

172. Eddie Vedder is a member of what American rock band?

Answer: Pearl Jam

173. What American singer with songs like, "Can't Take My Eyes Off Of You" and "Killing me Softly" propelled to the top of the hip-hop and rhythm-and-blues charts in the 90s?

Answer: Lauryn Hill

174. Which 90s rapper starred in the TV show The Fresh Prince of Bel-Air?

Answer: Will Smith

175. Which British band, formed in 1990, had hits like “Wonderwall” and “Don’t Look Back in Anger”?

Answer: Oasis

176.  What was the name of the controversial music file-sharing service launched in 1999?

Answer: Napster

177. Which pop group, formed in 1994, was made up of Victoria, Mel B, Emma, Mel C, and Geri?

Answer: Spice Girls

178. Which band released the alternative rock album “Dookie” in 1994?

Answer: Green Day

179. Who had a hit with the song “Gangsta’s Paradise” in 1995?

Answer: Coolio

180. What was the name of the popular 90s music video program on MTV hosted by Carson Daly?

Answer: Total Request Live

181. What’s the name of Mariah Carey’s holiday hit song, first released in 1994, that still charts every year during the holiday season?

Answer: "All I Want for Christmas Is You"

182. Who had a 90s hit with the song “Ice Ice Baby”?

Answer: Vanilla Ice

More Games:

2000s Music Trivia

From the early 2000s to today, this music trivia section will have you singing out loud.

2000s music trivia games; for kids; name that tune

183. Which Jay-Z and Beyoncé song spent eight weeks at No. 1 on the Billboard Hot 100 in 2003?

Answer: "Crazy in Love"

184. What is the title of the Kelly Clarkson song that became the first winner's single on "American Idol" in 2002?

Answer: "A Moment Like This"

185. Which rapper collaborated with Rihanna on the 2010 hit "Love the Way You Lie"?

Answer: Eminem

186. Who was the lead singer of the pop-rock band Maroon 5?

Answer: Adam Levine

187. Who sang the song "It Wasn't Me"?

Answer: Shaggy

188. What female popstar hit the top spot in 2000 with "What a Girl Wants"?

Answer: Christina Aguilera

189. Parachutes is the name of which band's debut album?

Answer: Coldplay

190. Which month did Green Day want to be woken at the end of?

Answer: September (Related: September Trivia Quiz)

191. What popular group sang the song "It's Gonna Be Me?"

Answer: N Sync

192. What female popstar's "Hips Don't Lie"?

Answer: Shakira

193. In 2005, what Mariah Carey number one hit were we listening to?

Answer: "We Belong Together"

194. What is the name of the White Stripes album which features the song "Seven Nation Army"?

Answer: Elephant

195. Who is Stefani Germanotta known as?

Answer: Lady Gaga

196. What reality show did Cardi B star on?

Answer: Love & Hip Hop

197. Taylor Swift named her debut country single after which singer?

Answer: Tim McGraw

198. What instrument does Lizzo play?

Answer: Flute

199. Who asked us to clap along if we felt like “a room without a roof”?

Answer: Pharrell Williams

200. What kind of summer did Megan Thee Stallion rap about in 2019?

Answer: Hot Girl Summer

Related:

Pop, Rock, & Country Song Trivia

The song title is given in this music trivia section. Do you know who wrote/performed it?

band playing

201. "Vogue"

Answer: Madonna

202. "Shape of You"

Answer: Ed Sheeran

203. "All of Me"

Answer: John Legend

204. "Toxic"

Answer: Britney Spears

205. "Jenny from the Block"

Answer: Jennifer Lopez

206. "Smooth Criminal"

Answer: Michael Jackson

207. Friends In Low Places"

Answer: Garth Brooks

208. "9 to 5"

Answer: Dolly Parton

209. "Cry Me A River"

Answer: Justin Timberlake

210. "Yeah"

Answer: Usher

211. "September"

Answer: Earth, Wind & Fire

212. "Good Vibrations"

Answer: The Beach Boys

213. "Hound Dog"

Answer: Elvis Presley

214. "Pour Some Sugar on Me"

Answer: Def Leppard

215. "She Loves You"

Answer: The Beatles

216. "Smells Like Teen Spirit"

Answer: Nirvana

217. "Friday I'm in Love"

Answer: The Cure

218. "Better Together"

Answer: Jack Johnson

219. "Shake It Off"

Answer: Taylor Swift

220. "Fancy"

Answer: Reba McEntire

221. "Enter Sandman"

Answer: Metallica

222. "Can You Feel the Love Tonight"

Answer: Elton John

223. "Bad Romance"

Answer: Lady Gaga

224. "I Walk the Line"

Answer: Johnny Cash

225. "Brown Eyed Girl"

Answer: Van Morrison

Embed from Getty Images226."Sweet Home Alabama"

Answer: Lynyrd Skynyrd

227. "Chasing Cars"

Answer: Snow Patrol

228. "Summer of 69"

Answer: Bryan Adams

229. "I Wanna Dance with Somebody"

Answer: Whitney Houston

230. "I Love Rock 'n' Roll"

Answer: Joan Jett

231. "You've Got the Love"

Answer: Florence + The Machine

232. "I Will Wait"

Answer: Mumford & Songs

233. "Counting Stars"

Answer: OneRepublic

234. "All the Small Things"

Answer: Blink-182

235. "Locked Out of Heaven"

Answer: Bruno Mars

236. "Lonely Boy"

Answer: Black Keys

237. "Watermelon Sugar"

Answer: Harry Styles

238. "Teenage Dream"

Answer: Katy Perry

239. "Royals"

Answer: Lorde

240. "Rolling In The Deep"

Answer: Adele

241. "Midnight Sky"

Answer: Miley Cyrus

242. "Blinding Lights"

Answer: The Weeknd

243. "Levitating"

Answer: Dua Lipa

244. "You Oughta Know"

Answer: Alanis Morissette

245. "I Want It That Way"

Answer: Backstreet Boys

246. "Waterfalls"

Answer: TLC

247. "Hold On"

Answer: Wilson Phillips

248. "Losing My Religion"

Answer: R.E.M.

249. "Barbie Girl"

Answer: Aqua

250. "Push it!"

Answer: Salt-N-Pepa

What's Next?

Host a music trivia party! Dress in your favorite music decade, split into trivia teams, and choose the music trivia categories you want to use!

Next, try out these Pop Culture Trivia Questions and Answers.

More trivia posts you'll love...

60s, 70s, 80s, 90s, 2000s Fun Music Trivia Quiz Gam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *