150 Fun Kids Movie Trivia Questions and Answers (In 2024)

Kids Movie Trivia will bring beloved characters and unforgettable tales to life! Add fun to your next family night and put your young movie buffs to the test.

Get ready for an enchanting kids trivia adventure! Lights, camera, action!

featured image; kids movie trivia quetions and answers

Keep reading for tips on how to host the best kids’ movie trivia night or party.

Animated Movie Trivia: Picture Quiz Round

Name the animated movie these pictures represent.

Fun Fact: It can often take several years for an animated movie to go from conception to completion. Disney’s Frozen took 6 years to make! (source)

picture quiz round

WALL-E

Ratatouille

Cars

Shrek

easy movie trivia questions kids; picture quizzes

Toy Story

Frozen

The Little Mermaid

Kung Fu Panda

animated movie trivia

Finding Nemo

Paddington Bear

The Lion King

Tangled

movie trivia for kids picture round; questions

Dumbo

Cinderella

Hercules

The Princess and the Frog

Related:

Kids Movie Quote Trivia

Guess what movie each quote came from!

good movie quote trivia for kids

17. “Just keep swimming.”

Finding Nemo

18. “Ohana means family. Family means nobody gets left behind or forgotten.”

Lilo and Stitch

19. “Hakuna Matata! It means no worries.”

The Lion King

20. “Some people are worth melting for.”

Frozen

21. “The flower that blooms in adversity is the most rare and beautiful of all.”

Mulan

22. “Supercalifragilisticexpialidocious!”

Mary Poppins

23. “If you can’t say something nice, don’t say nothing at all.”

Bambi

24. “Someday my prince will come.”

Snow White and the Seven Dwarfs

25. “Always let conscience be your guide.”

Pinocchio

26. “There’s no place like home.”

The Wizard of Oz

26. “Just smile and wave, boys.”

Penguins of Madagascar

28. “We are all connected to each other, in a circle, in a hoop that never ends.”

Pocahontas

29. “If you focus on what you left behind you will never see what lies ahead!”

Ratatouille

Disney Movie Trivia For Kids

Fun Fact: Walt Disney’s first character was Oswald the Lucky Rabbit. (source)

disney movie trivia; easy; hard

30. Who arrives at a ball in a pumpkin that was turned into a carriage?

Cinderella

31. Snow White has seven small friends named Dopey, Sleepy, Grumpy, Sneezy, Bashful, Happy and what is the name of the seventh?

Doc

32. What merciless villain takes Ariel’s voice in The Little Mermaid?

Ursula

33. Tale as old as time, true as it can be, barely even friends, Then somebody bends, Unexpectedly.” This is how the theme song starts to what Disney movie?

Beauty and the Beast

34. Geppetoo is the name of who’s creator or father?

Pinocchio

35. In the movie Frozen, why does Elsa wear gloves?

To hide her magical powers of creating ice and snow. (See more Frozen Trivia Questions & Answers)

36. What Disney film is set in Polynesia and tells the tale of the daughter of the village chief?

Moana

37. What are the names of Simba’s meerkat and warthog friends in The Lion King?

Timon & Pumbaa

38. In the movie Tangled, Princess Rapunzel has ever-growing and magical what?

Hair

39. In the movie Aladdin, how do Jasmine and Aladdin first meet?

Aladdin saved Jasmine from an angry vendor after she gave a child an apple she couldn’t pay for.

40. In what movie is there a group of boys who don’t want to grow up?

Peter Pan

41. What Disney princess is known to be friends with a raccoon named Meeko?

Pocahontas

42. Which Disney film features a cat named Duchess and her kittens who inherit a fortune?

The Aristocats

43. In the movie Hercules, what is the name of Hercules’ real father?

Zeus

44. What were the names of Roger and Anita’s dogs in One Hundred and One Dalmatians?

Pongo and Perdita

easy movie quiz questions and answers; family

45. Julie Andrews made her debut in what film about a magical nanny?

Mary Poppins

46. What movie features a boy named Mowgli who was raised by wolves?

The Jungle Book

47. What is the name of the movie that features the three sisters Winifred, Sarah, and Mary?

Hocus Pocus (See more Hocus Pocus Trivia Questions)

48. What is the name of the Italian restaurant where Lady and the Tramp have spaghetti?

Tony’s Restaurant

49. What food is Tiana famous for in The Princess and The Frog?

Beignets

50. In Tarzan, what kind of animal is Tarzan’s adopted mother?

An Ape named Kala.

51. What animal does Emperor Kuzco turn into in the movie The Emperor’s New Groove?

Llama

52. In the movie Zootopia, what is the name of the first rabbit to join the police force?

Judy Hopps

53. We don’t talk about Bruno in what Disney movie?

Encanto

54. In 2012, what beloved movie franchise became a part of Disney for $4.05 billion?

Star Wars (See more Star Wars Movie Trivia)

55. In the movie Dumbo, where do Dumbo and his mother live/work?

In the circus.

56. Quasimodo was the bell ringer of which famous cathedral?

Notre Dame (The Hunchback of Notre Dame)

57. What are the names of the three good fairies in Sleeping Beauty?

Flora, Fauna, and Merryweather

58. What are the names of the fox and the hound from the movie The Fox and the Hound?

Tod and Copper

59. What movie is about an arcade-game character who is always tired of being the “bad guy”?

Wreck-It Ralph

Related: Christmas Movie Trivia Quiz Questions

Pixar Movie Trivia

Fun Fact:  Pixar began in 1979, known as Graphics Group, owned by George Lucas, the producer of Star Wars. Disney bought Pixar in 2006.

pixar movie trivia questions

60. What was the first Pixar movie?

Answer: Toy Story

61. How many Toy Story movies are there?

Answer: 4

62. What type of bug is the main character in A Bug’s Life?

Answer: Ant

63. Which Pixar film features a robot that embarks on a journey through space?

Answer: WALL-E

64. What is the name of the young race car in Cars?

Answer: Lightning McQueen

65. In Coco, Miguel Rivera goes on a journey to where?

Answer: the Land of the Dead

66. What is the name of the chef in Ratatouille who aspires to be a great chef despite being a rat?

Answer: Remy

67. In what Pixar movie does an elderly man use balloons to fly his house?

Answer: Up

68. What is the name of the forgetful fish in Finding Nemo?

Answer: Dory

69. Who says “Too infinity and beyond!”?

Answer: Buzz Lightyear

70. What Pixar film is about a family of superheroes who try to live a normal life?

Answer: The Incredibles

71. What movie is about the largest scare factory in the monster world?

Answer: Monsters, Inc. (Related: Halloween Movie Trivia)

easy disney movie trivia for kids

72. What is the name of the large monster with blue fur, purple spots, and horns?

Answer: Sullivan

73. In the movie Elemental, what element were Bernie and Cinder Lumen?

Answer: Fire

74. In the movie Brave, Merida is granted an ill-fated wish by who?

Answer: A witch

75. What Pixar film takes place inside the mind of a young girl?

Answer: Inside Out

76. What is the name of the dinosaur who forms an unlikely friendship with a human in The Good Dinosaur?

Answer: Arlo

77. In the movie Luca, What is Luca’s secret?

Answer: He is a sea monster.

78. In what movie do teenage elf brothers embark on a quest to spend one more day with their late father?

Answer: Onward

79. What two friends help Dory as she tries to find her family?

Answer: Nemo and Marlin

80. Which character from Monsters, Inc. has a fear of children?

Sulley

81. In Inside Out, what are the names of the five emotions inside Riely’s mind?

Answer: Joy, Sadness, Anger, Disgust, Fear

82. What is the name of the daycare center in Toy Story 3?

Answer: Sunnyside Daycare

83. In Finding Nemo, what type of fish is Nemo’s father, Marlin?

Answer: Clownfish

84. Who is WALL-E’s robot friend?

Answer: Eve

Related: Awesome Pop Culture Trivia Quiz and Book Trivia Questions

Superhero Movie Fun Facts

superhero trivia

85. What is Spiderman’s real name?

Answer: Peter Parker

86. In what movie, do two kids become spies in an attempt to save their parents?

Answer: Spy Kids

87. What is Superman’s only weakness?

Answer: Kryptonite

88. What is Captain America’s shield made from?

Answer: Vibranium

89. What superhero gets their power from a magic ring?

Answer: Green Lantern

90. What is Wonder Woman’s real name?

Answer: Diana Prince

91. Who is the leader of the Fantastic Four superheroes?

Answer: Reed Richards

92. What is the name of the city that The Flash protects?

Answer: Central City

93. What superhero lives in the fictional world of Wakanda?

Answer: Black Panther

94. What movie stars four crime-fighting sewer turtles?

Answer: Teenage Mutant Ninja Turtles

95. In The Lego Movie, an ordinary Lego figure is mistaken for the “Special” who will need to do what?

Answer: Save the Lego universe from the evil tyrant, Lord Business.

96. What movie features a robotics prodigy, Hiro Hamada?

Answer: Big Hero 6

97. What movie is based on the popular book series of two pranksters who spend their time creating comic books?

Answer: Captain Underpants: The First Epic Movie

Related: Kids Books That Are Movies

98. In what movie does Max create an imaginative world called Planet Drool?

Answer: The Adventures of Sharkboy and Lavagirl

99. What family of superheroes live in the city of Metroville?

Answer: The Incredibles

100. What superhero uses a hammer named Mjölnir?

Answer: Thor

101. Who is Tony Stark’s superhero alter ego?

Answer: Iron Man

102. In “Guardians of the Galaxy,” who is the talking raccoon?

Answer: Rocket Raccoon

103. What is the real name of Black Panther?

Answer: T’Challa

104. Which superhero says the line, “I can do this all day”?

Answer: Captain America

105. In The Incredibles, what is Dash’s superpower?

Answer: Super speed

106. Who is the princess of the Amazons?

Answer: Wonder Woman

107. What movie features a superhero who climbs walls?

Answer: Spider-Man

Related:

Classic Kids Movie Trivia

best classic kids movie trivia; multiple choice

108. What movie features food that falls from the sky?

Answer: Cloudy with a Chance of Meatballs

109. In which film does a boy discover a massive chocolate factory?

Answer: Charlie and the Chocolate Factory

110. In The Wizard of Oz, what is Dorothy’s dog name?

Answer: Toto

111. How many von Trapp children are there in The Sound of Music?

Answer: Seven

112. What type of animal is Babe in the movie Babe?

Answer: A pig

113. What movie features Elliott and his extraterrestrial friend?

Answer: E.T.

114. What classic movie follows a young deer and a rabbit named Thumper?

Answer: Bambi

115. In Peter Pan, who is the one-handed pirate who is Peter’s rival?

Answer: Captain Hook

116. In Mary Poppins, what are the names of the two children Mary Poppins cared for?

Answer: Jane and Michael

117. What movie features an unwanted yet exceptional girl who must face her headmistress?

Answer: Matilda

118. In what movie does a magician’s hat make a snowman come to life?

Answer: Frosty the Snowman

119. In what movie, does a young girl’s life change when she falls through a rabbit hole?

Answer: Alice in Wonderland

120. What movie takes place in a land called Narnia?

Answer: The Lion, The Witch, and the Wardrobe

121. What movie features a boy’s adventure on a train on the way to the North Pole on Christmas Eve?

Answer: The Polar Express

122. In the Harry Potter movies, what is the name of the wizarding school the students attend?

Answer: Hogwarts (See more Harry Potter Movie Trivia Questions)

123. After being shipwrecked on a deserted island, the family in this movie must make a life for themselves. What movie is it?

Answer: Swiss Family Robinson

124. In this classic 1988 film, Littlefoot sets on a journey to the Great Valley. What movie is it?

Answer: The Land Before Time

125. After finding a book about a fantasy land called Fantasia, a boy goes on a magical adventure in what movie?

Answer: The Neverending Story

126. In the movie Annie, where does Annie live at the start of the movie?

Answer: An orphanage (Hudson Street Home for Girls)

127. What 1961 classic film features twins Annie and Hallie who are raised strangers until happenstance unites them?

Answer: The Parent Trap

128. In what movie does a spider help a pig survive?

Answer: Charlotte’s Web

129. In Sleeping Beauty, what is the name of the sleeping princess?

Answer: Princess Aurora

130. Inventor Wayne Szalinksi thinks his invention is a failure until he can’t find his kids in what movie?

Answer: Honey, I Shrunk the Kids

131. In this classic film, a group of kids find an old treasure map and set out on an unforgettable journey. What film is it?

Answer: The Goonies

Multiple Choice

132.

multiple choice trivia questions and answers

Answer: A-Fantasia

133. What classic movie is known as Disney Studio’s first feature-length film?

A. Pinnochio

B. Snow White and the Seven Dwarfs

C. Sleeping Beauty

D. Bambi

Answer: B- Snow White and the Seven Dwarfs

134. The villain in this movie is the evil Barnaby. He plans to break up a wedding between Tom Piper and Mary Quite Contrary. What classic movie is this?

A. Who Framed Roger Rabbit

B. The Parent Trap

C. Babes in Toyland

D. Flubber

Answer: C: Babes in Toyland

135. What movie tells the story of a boy and a horse that form a close bond?

A. The Aristocats

B. The Iron Giant

C. Aladdin

D. The Black Stallion

Answer: D: The Black Stallion

136. What movie is about a young girl named Mary who is sent to live with her uncle after her parents die?

A. The Secret Garden

B. A Series of Unfortunate Events

C. Matilda

D. Beauty and the Beast

Answer: A: The Secret Garden

Related: A Christmas Story Movie Trivia Quiz

90s Kids Movie Trivia

90s movie trivia quiz

137. Two brothers in a small town coach rival pee-wee football teams in this film. What is it?

Answer: Little Giants (1994)

138. What 1995 movie features a board game that turns the world into a jungle adventure?

Answer: Jumanji

139. In this movie, two criminals called ‘The Wet Bandits’ try to break into the McCallister home. What move is it?

Answer: Home Alone (See more Home Alone movie trivia questions)

140. This movie is about three amazing pets who embark on a journey to find their way back home. What is it called?

Answer: Homeward Bound: The Incredible Journey

141. In this movie, the first group is chosen to tour an island theme park populated by dinosaurs and things go wrong. What movie is it?

Answer: Jurassic Park (1993)

142. In what 1996 movie, does Bugs Bunny challenge aliens to a game of basketball?

Answer: Space Jam

143. In the 1993 movie, The Sandlot, Scottie Smalls and his friends get into trouble when they lose what items over a fence?

Answer: A Babe Ruth autographed baseball

144. In what movie do kids lead an anti-girl organization?

The Little Rascals (1994)

145. In the 1998 updated version of The Parent Trap, where do the twins Annie and Hallie live before meeting?

Answer: California and London

146. In Casper (1995), the friendly ghost has two treasures. What are they?

Answer: A baseball and a mitt

147. This 1993 movie is set in Salem, Massachusetts, and has a sequel that was released in 2022. What is it?

Answer: Hocus Pocus

148. The 1993 The Nightmare Before Christmas features Jack Skellington as the King of what town?

Answer: Halloween Town

149. In this 1994 movie, Macaulay Culkin plays a boy who has every toy you could ever want, but no friends. What movie is it?

Answer: Richie Rich

150. What 1991 film features an 11-year-old girl who lives in a funeral home?

Answer: My Girl

Related: 90s Trivia Questions (Coming Soon)

how to host trivia night; kids movie trivia questions and answers; teens

How To Host a Kids Movie Trivia Night

Hosting a kids’ movie trivia night can be a fun and engaging activity.

Pro Tip: For an easy and cheap kid’s birthday party idea, have a themed trivia night!

  • Decorate with movie-themed decorations.
  • Have popcorn and other movie theater snacks.
  • Play trivia! Divide the group into teams and keep score.
  • Have small prizes for the winning team.
  • Watch a family-friendly movie to finish the evening!

Other activities:

What’s Next?

That’s a cut on movie trivia for kids!

Next, choose from more kid-friendly trivia to add to your family trivia night.

Movie Trivia Quiz Questions for Kids

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *