200 Best Food & Drink Trivia Questions with Answers (In 2024)

Food and drink trivia is a fun game celebrating our shared love for all things delicious!

Whether you have a sweet tooth, an appetite for international flavors, or enjoy the art of cooking, this trivia satisfies your knowledge cravings.

Elevate your game nights with food trivia- and don’t forget the snacks!

featured image; food and drink trivia questions with answers

Fun Fact: Arachibutyrophobia is the fear of getting peanut butter stuck to the roof of your mouth and choking.

Food Trivia Picture Quizzes

Name the food or dish pictured below.

fruit trivia

1.

Kiwi

2.

Mango

3.

Pomegranate

4.

Passion fruit

trivia questions about food; picture round quiz

5.

Jackfruit

6.

Kumquats

7.

Lingonberries

8.

Honeydew

vegetable trivia; guess the picture quizzes

9.

Artichokes

10.

Jicama

11.

Brussels sprouts

12.

Purple potatoes

Related:

picture quiz with answers

13.

Hummus

14.

Baklava

15.

Penne pasta

16.

Ceviche

guess the food picture quiz with answers

17.

Gumbo

18.

Calzone

19.

Sushi

20.

Pad Thai

food picture quiz

21.

Pork chop

22.

Dumplings

23.

Fried chicken

24.

Waldorf salad

Related: Video Game Trivia Questions

Easy Food Trivia For Kids

child reaching for a plate of food

Fun Fact: Potatoes were the first vegetable to be grown in space.

25. What fruit has its seeds on the outside?

Strawberries

26. What is the main ingredient in guacamole?

Avocado

27. Which vegetable is commonly used to make pickles?

Cucumbers

28. What type of bread is known for the hole in the middle and is often spread with cream cheese?

Bagels

29. Which fruit is known for being yellow, curved, and a good source of potassium?

Bananas

30. Which food is commonly used as the base for salsa?

Tomatoes

31. What are the three main ingredients in a classic BLT sandwich?

Bacon, lettuce, and tomato

32. What are dried grapes commonly called?

Raisins

33. What is the name of the Mexican dish made with ground meat and tortillas and topped with cheese, lettuce, and other toppings?

Tacos

34. Pork is the meat of which animal?

Pig

35. What is the sweet, sticky substance that bees make?

Honey

36. Granny Smith is a variety of which fruit?

Apple

37. Gouda, cheddar, and feta are types of which dairy product?

Cheese

38. Which vitamin does an orange have a lot of?

Vitamin C

39. What nutrient comes from egg, meat, and fish?

Protein

40. True or False: Tomatoes are a fruit.

True

41. Pizza and pasta are considered what kind of cuisine?

Italian

42. Which fruit is hard on the outside and contains milk on the inside?

Coconut

43. Which fruit inspired Sir Isaac Newton to discover the law of gravity?

An apple

44. How many eggs are there in a dozen?

12

45. What are food allergies most commonly caused by?

Nuts

46. What fruit is 92% made up of water?

Watermelon

47. Beef is the meat of what animal?

Cows

48. This ingredient makes bread rise. What is it?

Yeast

49. Bread, rice, and crackers are considered what type of nutrient?

Carbohydrate

50. French fries, hashbrowns, and tater tots are made from what root vegetable?

Potatoes

Related: Kids Trivia Questions & Teen Trivia Quiz

Fast Food Trivia

hamburger and fries

Fun Fact: McDonald’s sells 6.5 million hamburgers a day (source).

51. What is the name of America’s first fast food chain that first featured hamburgers for five cents apiece? (source)

Answer: White Castle

52. What year did this first fast-food restaurant open in Kansas?

Answer: 1921

53. What fast food chain introduced the drive-thru window?

Answer: Wendy’s

54. Which fast food chain restaurant sells a Happy Meal?

Answer: McDonald’s

55. Which U.S. fast food chain is known for its fried chicken?

Answer: KFC

56. Which fast food restaurant is known for its slogan “Eat Mor Chikin”?

Answer: Chick-fil-A

57. The Crunchwrap Supreme is a popular item on what fast food chain’s menu?

Answer: Taco Bell

58. If you are craving a Whopper, where will you go?

Answer: Burger King

59. What chain is known for its variety of drink offerings and carhops on roller skates?

Answer: Sonic

60. McDonald’s best-selling items are their french fries and what burger?

Answer: The Big Mac

61. What pizza chain started in Wichita, Kansas in 1958 (source)?

Answer: Pizza Hut

Name the fast food chain using the slogan.

fast food trivia; for kids

62. “Have it your way.”

Answer: Burger King

63. “I’m lovin’ it.”

Answer: McDonalds

64. “Where’s the Beef?”

Answer: Wendy’s

65. “Hot Eats, Cool Treats.”

Answer: Dairy Queen

66. “Gather ‘Round the Good Stuff.”

Answer: Pizza Hut

67. “M’m, m’m, m’m, m’m,…toasty.”

Answer: Quiznos

68. “Better Ingredients. Better Pizza.”

Answer: Papa John’s

69. “Now That Your Tastes Have Grown Up!”

Answer: Arby’s

70. “Where the food’s as good as the root beer.”

Answer: A & W

71. “American runs on __________.”

Answer: Dunkin’ Donuts

72. “Eat Fresh.”

Answer: Subway

73. “We speak fish.”

Answer: Long John Silver’s

74. “Think outside the bun.”

Answer: Taco Bell

75.“Finger-lickin’ good.”

Answer: KFC

Related: Who Am I Riddles

American Food & Drink Trivia

plate of chili dogs

Fun Fact: There are more than 4,000 different uses for corn. It is found in anything from pet food to fireworks.

76. What is the most popular type of cheese to put on a Philadelphia cheesesteak?

Answer: Cheez Whiz

77. What popular soft drink was invented in the U.S. in 1886 and first sold in Georgia?

Answer: Coca-Cola

78. What is the most commonly ordered seafood item in American restaurants?

Answer: Shrimp

79. A Chicago-style hot dog is made of what type of meat?

Answer: Beef

80. How many flavors of ice cream is a classic banana split topped with?

Answer: 3

81. What dessert is a layer of cake, ice cream, and a toasted meringue? (Hint: It’s named after a state)

Baked Alaska

82. What kind of bread is sliced thick, buttered, and served alongside barbecue?

Answer: Texas toast

83. What one-pot dish is made with rice, sausage, chicken, and vegetables and originated from Louisiana?

Answer: Jambalaya

84. What type of sandwich contains corned beef, cheese, sauerkraut, and Russian dressing?

Answer: Reuben

85. What soup is traditionally used to make American green bean casserole?

Answer: Cream of Mushroom

86. A Johnnycake is an early American settlers’ flatbread made from what?

Answer: Corn

American food and drink trivia quiz questions

87. What’s the drink named after a city? It’s made with rye whiskey, sweet vermouth, bitters, and a maraschino cherry.

Answer: Manhattan

88. What type of food is a bear claw?

Answer: Donut

89. How is the chicken prepared in the southern dish Chicken and Waffles?

Answer: Fried

90. The Elvis Sandwich contains bacon, peanut butter, and ____________.

Answer: Banana

91. What is a chicken fried steak usually covered in?

Answer: Gravy

92. What is the oldest soft drink in America?

Answer: Dr. Pepper

93. What is the one U.S. state that grows coffee beans?

Answer: Hawaii

94. James L. Kraft manufactured what product in the 1950s?

Answer: American cheese

95. Although considered a popular Hawaiian treat, what packaged meat originated in Minnesota?

Answer: SPAM

96. What is the most common type of pizza topping in the U.S.?

Answer: Pepperoni

97. What popular New England soup is made with clams, potatoes, onions, and bacon?

Answer: Clam Chowder

98. What is a PB&J?

Answer: Peanut butter and jelly sandwich

99. Fried chicken is coated in what before being deep-fried?

Flour

100. What deep-fried chicken dish with hot sauce and blue cheese dressing was allegedly created at The Anchor Bar in a Northeastern state?

Answer: Buffalo Wings

Related:

Candy Trivia

suckers and candy

101. What candy is individually wrapped and contains a joke on each wrapper?

Answer: Laffy Taffy

102. What movie, released in 1971 led to the success of Gobstoppers?

Answer: Willy Wonka & the Chocolate Factory

103. What candy is known for its sourness? It comes in the shape of small, sugar-coated fruit inspired by the Cabbage Patch Dolls.

Answer: Sour Patch Kids

104. Nobody better lay a finger on my __________.”

Answer: Butterfinger

105. Haribo is the original manufacturer of what candy?

Answer: Gummy Bears

106. What was the top-selling Halloween candy in America in 2022?

Answer: C- Reese’s Cups (source)

107. Cinemark reports that this candy is the biggest movie candy seller. What is it?

Answer: Peanut M&M’s (source)

108. Before sugar was introduced to the West, what was used to sweeten candy?

Answer: Honey

109. In the early 20th century, what candy company introduced the “Great American Chocolate Bar”?

Answer: Hershey’s

110. What color M&M did not exist from 1976 to 1987 due to fear of a particular food dye?

Answer: Red

111. What candy bar shares its name with a galaxy?

Answer: Milky Way

candy bar trivia

112. What is the main ingredient in chocolate that comes from the cacao bean?

Answer: Cocoa

113. Where was milk chocolate invented?

A) United States

B) Germany

C) Switzerland

D) Italy

Answer: C-Switzerland

114. What do the two M’s in M&M’s stand for?

A) Maker and Man

B) Milky and Marvelous

C) Milton and Men

D) Mars and Murrie

Answer: D- Mars and Murie- The last names of the businessmen who financed and developed the candy.

115. What beloved candy bar is named after a horse?

Answer: Snickers

116. Name the candy. “Taste the rainbow.”

Answer: Skittles

117. “Gimme a break, gimme a break, break me off a piece of that ____________”

Answer: Kit Kat Bar

118. “How many licks does it take to get to the center of a _________ _________”

Answer: Tootsie Pop

119. What popular 70s candy features small, fruit-flavored pellets that come in a toy dispenser?

Answer: Pez

120. What 90s candy comes in fruity flavors and contains an explosion when you bite into it?

Answer: Gushers

121. What candy is often associated with Valentine’s Day with their heart shape and messages?

Answer: Conversation hearts

122. What popular red and white candy is associated with Christmas?

Answer: Candy canes

Related: Christmas Food Trivia Questions

123. What famous hard candy’s original flavors were watermelon, apple, and fire stix?

Answer: Jolly Ranchers

124. What is the #1 cinnamon-flavored candy brand in the United States?

Answer: Hot Tamales

125. During World War II, this candy was included in U.S. soldiers’ rations. What was it?

Answer: Tootsie Rolls

See more Fun Candy Trivia Questions and Valentine’s Day Trivia Questions

Dessert Trivia

Fun Fact: The word dessert comes from the French verb desservir, meaning “to clear the table.”

126.

fun food and dessert trivia game; multiple choice; facts

Answer: B-Germany

127. What dessert is made with key lime juice, egg yolks, and sweetened condensed milk in a pie crust?

Answer: Key Lime Pie

128. What popular campfire treat consists of roasted marshmallows, a chocolate bar, and graham crackers?

Answer: S’more

129. What dessert is made from layers of jelly, sponge, fruit, custard, and cream?

Answer: Trifle

130. What is the main flavor of a traditional tiramisu cake?

Answer: Coffee

131. What kind of icing traditionally goes on carrot cake?

Answer: Cream Cheese

132. What does “a la mode” mean when referring to desserts?

Answer: Served with a scoop of ice cream

133. What is the best-selling ice cream flavor in the U.S.?

Answer: Vanilla

134. What is the base flavor for traditional marzipan?

Answer: Almond

135. What fruit dessert is traditionally flambéed before serving?

Answer: Bananas Foster

136. What is the key ingredient in a soufflé to make it rise?

Answer: Egg whites

137. What is the typical shape of a traditional Bundt cake?

Answer: A ring

trivia questions and answers about food; dessert

138. What is the name of the dessert consisting of a rich custard base? It’s topped with a layer of hardened caramelized sugar.

Answer: Crème Brûlée

139. What ingredient separates New York-style cheesecake from other varieties?

Answer: Sour cream

140. Which dessert originated from Sicily and is filled with sweetened ricotta cheese?

Answer: Cannoli

141. What is the signature dessert of New Orleans, Louisiana?

Answer: Beignets

142. What are cookies called in the UK?

Answer: Biscuits

143. What country invented the crepe?

Answer: France

144. What is the bright-colored dessert made from gelatin and fruit juice?

Answer: Jello

145. What is the difference between sherbet and sorbet?

Answer: Sorbet is made without dairy.

146. Which country is Stollen cake from?

Answer: Germany

147. What type of small, rich chocolate cake is intended to have a gooey center?

Answer: Molten chocolate cake

148. What is fondant typically used for?

Answer: Decorating cakes

149. What type of pastry is used to make a turnover?

Answer: Puff pastry

150. What type of pie is traditionally associated with Thanksgiving and is made from a gourd-like fruit?

Answer: Pumpkin pie

Related: Thanksgiving Trivia Questions

Christmas Food & Drink Trivia

mug of hot chocolate and a cookie

151. What holiday beverage is made from milk, sugar, and eggs?

Answer: Eggnog

152. In what country did the tradition of gingerbread houses originate?

Answer: Germany

153. In which country is it common to eat the Feast of the Seven Fishes during Christmas?

Answer: Italy

154. What main dish is the most popular traditional Christmas choice to eat in America? (source)

Answer: Turkey

155. In the song “Let It Snow”, what did Dean Martin bring for popping?

Answer: Corn

156. What was “roasting on an open fire” in “The Christmas Song”?

Answer: Chestnuts

Related: Fun Christmas Song Trivia Questions

157. What is the French Christmas dish Bûche de Noël known as in English?

Answer: Yule Log

158. What food is rich in vitamin C and can double as a sauce?

Answer: Cranberries

159. ‘Gluhwein’ is what kind of drink?

Answer: Mulled wine

160. What are the stripes on a candy cane believed to represent?

Answer: The white signifies purity and the red represents Christ’s blood. (source)

161. What did it mean if a coin was found in someone’s Christmas pudding?

Answer: Good luck all year. (Related: Chinese New Year Trivia)

funny Christmas food trivia

162. What fruit is traditionally placed inside Christmas stockings?

Answer: Orange

163. True or False: A sugar plum is a real fruit.

False- It is a piece of hard candy

164. In America, what treats are traditionally left out for Santa Claus?

Answer: Milk and cookies

165. What is another name for Christmas pudding?

Answer: Figgy or plum pudding

166. Collard greens are often served around the holidays to symbolize what?

Answer: Prosperity

167. What country did cinnamon sticks originate from?

Answer: Sri Lanka

Christmas food picture round quiz

168. Use the pictures to name the Christmas food.

Trifle

169.

Mince pie

170.

Fruitcake

171.

Yule log

picture quizzes; xmas

172.

Snickerdoodles

173.

Peanut butter blossoms

174.

Gumdrops

175.

Wassail

See more Best Christmas Trivia Quiz & Home Alone Trivia Questions

Around The World Food Trivia

Do you love international cuisine? Take this food trivia quiz that includes multiple-choice questions.

plates of pasta dishes

Fun Fact: Pineapples were named because early discoverers thought they looked like pine cones.

176. What popular food was created in Belgium, not France as its name implies?

Answer: French fries

177. What spice, frequently used in Hungarian food, provides vitamin C, helps give hair its color, and can reduce the risk of cancer and heart disease?

Answer: Paprika

178. What bean originated in East Asia and is used for miso, oil, and tofu?

Answer: Soybean

179. What is the grain-like food grown principally in the Andes Mountains that is high in protein and is a great source of B vitamins and fiber?

Answer: Quinoa

180. What is the main ingredient in the Middle Eastern dish falafel?

Answer: Chickpeas

181. What fruit that originates in Southeast Asia is known as the “king of fruits” and has a strong smell?

Answer: Durian

182. What frozen treat is made with less fat and air than ice cream?

Answer: Gelato

183. What tropical fruit is low in calories and high in antioxidants? It is native to southern Mexico and Central America and is known for its bright red skin and green scales.

Answer: Dragon fruit

184. Which country is the biggest exporter of coffee beans worldwide?

Answer: Brazil

185. Found on many types of sushi, nori is the Japanese name for the edible species in the red algae genus Pyropia. Frequently used in the format of dried sheets, what is the English term for this edible ingredient?

Answer: Seaweed

food around the world trivia; international; random; pizza

186. What staple of Korean cuisine is made from salted and fermented vegetables?

Answer: Kimchi

187. Spanish cuisine features a dish named for a wide, shallow traditional pan used to cook the dish on an open fire. What is this dish?

Answer: Paella

Multiple Choice International Food Trivia Questions

188. If you were eating a mole poblano, what country would you be in?

A) Mexico

B) South Africa

C) Peru

D) Italy

Answer: A- Mexico

189. Which country is the mung bean native to?

A) England

B) India

C) Italy

D) China

Answer: B) India

190. Jarlsberg is a nutty, sweet cheese originating from which country? 

A) France

B) Norway

C) Belgium

D) Austria

Answer: B-Norway

191. Which country does Gorgonzola traditionally hail from? 

A) Albania

B) Italy

C) Spain

D) Romania

Answer: B-Italy

192. Panettone is sweet Italian bread shaped like a rounded pyramid and traditionally served when? 

A) The first day of Spring

B) Easter

C) The first day of winter

D) Christmas 

Answer: D-Christmas

193. Antipasto is an Italian term referring to what? 

A) Desserts

B) Main dishes

C) Vegetables

D) Appetizers

Answer: D-Appetizers

194. Ghee, clarified butter made from cow or buffalo’s milk, is extensively used where? 

A) Angola

B) Brazil

C) India

D) Chile 

Answer: C-India

195. A Japanese savory dish comprising seaweed filled with rice and raw fish is called what?

 A) Sushi

B) Surd

C) Suzerain

D) Swanndri

Answer: A-Sushi

196. A consommé is a clear, thin soup made from what?

A) Fruit juice

B) Coconut milk

C) Oil

D) Clarified stock

Answer: D-Clarified stock

197. Hojicha, Gyokuro, and Matcha are popular types of what Japanese drink?

A) Tea

B) Coffee

C) Milkshake

D) Soda

Answer: A-Tea

198. Sauerkraut, a German dish, is mainly shredded what?

A) Beef

B) Lettuce

C) Cabbage

D) Carrots

Answer: C- Cabbage

199. The Italian term ‘al dente’ is used to describe cooked pasta. How is the pasta supposed to be when al dente?

A) Salty

B) Soft

C) Garlicky

D) Firm 

Answer: D-Firm

200. What are ‘au gratin’ dishes usually served with? 

A) Cheese

B) Horseradish

C) Carrot

D) Cabbage

Answer: A-Cheese

Related: Best Travel Trivia Quiz

What’s Next?

Next, check out all of our trivia category questions including seasonal, monthly, and holiday trivia!

More game posts you’ll love…

Trivia Questions & Answers About Food (For Kids & Adults)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *