100 Fun ‘Who Am I’ Riddles With Answers (Kids & Adults) 2024

Who Am I Riddles will amuse and challenge the entire family!

These entertaining riddles will flex everyone’s critical thinking muscles! Enjoy playing who am I riddles while you wait, at a family game night, in the car, or at school with friends.

ranking system; question games for kids and adults

Are you ready for fun brain-teasing challenges?

featured image; riddles who am I with answers

Easy ‘Who Am I’ Picture Riddles for Kids

Use the picture to guess the “who am I’ riddles questions.

picture riddles quiz

1.

Salesman

2.

Hedgehog

animal picture riddles

3.

Bullfrog

4.

Housefly

snowmen and jelly fish picture quiz

5.

Snowman

6.

Jellyfish

funny who am i riddles; easy; for kids; puzzles

7.

Firefighter

8.

Hairdresser

holiday who am i riddles and questions

9.

Easter Bunny

10.

Santa Claus

Fun ‘Who Am I’ Riddles

11. I am a man that stands in the cold. When I feel the sun, I start to run. Who am I?

A Snowman

Related: Snowman Jokes

12. You are my brother, but I am not your brother. Who am I?

Your sister

13. I’m a god, a planet, and a measure of heat. Who am I?

Mercury

14. I cut hair every day, but my hair stays the same. Who am I?

A barber

15. I am a father’s child, a mother’s child, but I am no one’s son. Who am I?

A daughter

16. I dig out tiny caves and store gold and silver in them. I also build bridges and make crowns. Everyone needs my help at some point, but many people are afraid of me. Who am I?

A dentist

riddles who am I for kids with answers; quiz

17. My neighbor makes mistakes. I get rid of them. Who am I?

An eraser

18. I have a heart that never beats and l love to play games with my many brothers. Who am I?

The King of Hearts

19. I am wrapped but I am not a gift. I am kept neatly in a chamber and archeologists find me as a great treasure. Who am I?

A mummy

20. Some people believe in me and others don’t. I roam around at night and sometimes I float. Who am I?

A ghost

21. The more you have of me, the less you see. Who am I?

Darkness

22. I am all about but cannot be seen. I can be captured but cannot be held. I have no throat but can be heard. Who am I?

The wind

23. I am the son of water, but when I return to water, I die. Who am I?

Ice

24. I run but never walk. I murmur but never talk. I have a bed but never sleep. I have a mouth but never eat. Who am I?

A river

25. A green jacket covers my arms. Don’t ever steal my Lucky Charms. Who am I?

Related: Best Kids Trivia and Fun Tongue Twisters

Hard “Who Am I” Riddles for Kids and Adults

kid holding up a question mark and an exclamation

26. Tomorrow I am surely here, yesterday I am found as well. Today I am gone. Who am I?

Answer: The letter R.

27. I am a 5-letter person. Take away the first letter and I am a place’s name. Take away the first two letters and I become the opposite of the 5 letter word. Who am I?

Answer: Woman, woman, man

28. My first four letters describe all living things. My last five letters are another word for a knight. My job is to save you and I like water. Who am I?

Answer: A lifeguard

29. Some try to hide from me, some try to cheat me, but time will show, we always will meet. Who am I?

Answer: Death

30. I make billions of dollars selling Windows. Who am I?

Answer: Microsoft

31. A cloud was my mother, the wind is my father, my son is the cool stream, and my daughter is the fruit of the land. Who am I?

Answer: Rain

32. I soar without wings and I see without eyes. I’ve traveled the universe yet I’ve never been anywhere but home. Who am I?

Answer: Your imagination

33. I am a fruit. You can go on one of me. You can also find me in a calendar. Who am I?

Answer: A date

34. I am at the beginning of everything and the end of everywhere. Who am I?

Answer: The letter ‘e’

35. You don’t know me yet, but always miss me when I’m gone. Who am I?

Answer: Time

36. I fill up the room but I don’t take up space. Who am I?

Answer: Light

37. If you say my name, I will break. Who am I?

Answer: Silence

hard guess who am I riddles and questions for adults

38. I am always on the way but I never arrive. Who am I?

Answer: Tomorrow

39. The faster you run, the harder it is to catch me. Who am I?

Answer: Your breath

40. I am your uncle’s sister but not your aunt. Who am I?

Answer: Your mother

41. I am a box without hinges, a keyhole, or a lid. Yet, a golden treasure inside I hide. Who am I?

Answer: An egg

42. I am buried when I’m alive and dug up when I’m dead. Who am I?

Answer: A plant

43. I can be kept after I have been given. Who am I?

Answer: Your word

44. Everybody needs me and asks for me but nobody ever takes me. Who am I?

Answer: Advice

45. I am yours but everyone uses me. Who am I?

Answer: Your name

46. If you have me, you want to share me. If you share me, you haven’t kept me. Who am I?

Answer: A secret

47. I speak without a mouth and hear without ears. I have no body, but I come alive with wind. Who am I?

Answer: An echo

48. I am seen in the middle of March and April and can’t be seen at the beginning or end of either month. Who am I?

Answer: The letter ‘r’

49. I am a person who keeps track of a business. My name has three consecutive double letters. Who am I?

Answer: A bookkeeper

50. A is the brother of B. B is the brother of C. C is the father of D. I am how D is related to A. Who am I (A)?

Answer: A is D’s uncle

Related:

Animal Riddles “Who am I?”

brown dog

51. I am known to be bad luck when you see me in the dark. I hate the rain but you won’t ever hear me bark. Who am I?

Answer: A black cat

52. I have no wings, but yet I will fly. Who am I?

Answer: A caterpillar

53. I drink red juice, grain weight, fly to the sky then die. Who am I?

Answer: A mosquito

54. I am known as a king. The jungle’s where I reign. It is hard to tame me and I have a large mane. Who am I?

Answer: A lion

55. I like to use my long tongue to eat leaves from the tops of trees. I do not have to climb up though, with my long neck, it is a breeze. Who am I?

Answer: A giraffe

56.  Shedding my skin is part of what I do. In the grass, I slither fast. With or without a rattler, I will still scare you! Who am I?

Answer: A snake

57. In the grass, I like to graze. Getting milked in the barn with the farmer is how I spend my days. Who am I?

Answer: A cow

58. Roaming the grasslands in Africa, with my black and white stripes. My beauty is quite a site! Who am I?

Answer: A zebra

59. Hopping in the grass is how I got my name! Being an insect that’s my game. Who am I?

Answer: A grasshopper

60.  I move without wings, between silken strings, I leave as you find my substance behind. Who am I?

Answer: A spider

61. I have a long tail and live on a farm. I jump up high when I think there’s harm. Who am I?

Answer: A horse

animal who am I riddles

62.  I store water in my large hump. I can live in my desert home with it for up to 10 months! Who am I?

Answer: A camel

63. I usually walk or swim sideways. If you come looking for me on a trip to the beach, be very careful because you might get an unwanted pinch from me! Who am I?

Answer: A crab

64.  It takes me two weeks to digest food, but then again, I’m not noted for being fast. Who am I?

Answer: A sloth

65. My name sounds like something you might use on your hair or eat for dessert. Who am I?

Answer: A moose

66. I’m spotty and speedy, but not at all greedy. I look like a leopard but don’t try to play me at cards. Who am I?

Answer: A cheetah

67.  I am a strange creature, hovering in the air, moving from here to there, with a brilliant flare. Some say I sing, but others say I have no voice, so I just hum as a matter of choice. Who am I?

Answer: A hummingbird

68. I have horns but I can’t beep. I like to bleat but I’m not a sheep. Who am I?

Answer: A goat

69. I peel like an onion but still remain whole. Who am I?

Answer: A lizard

70. I’m bigger than a house, and scared of a mouse. I have great big toes and a hose for a nose. Who am I?

Answer: An elephant

71. You might be called me if someone thinks that you’re afraid. I can be something that you might eat, as well as the eggs that I lay. Who am I?

Answer: A chicken (Related: Chicken Jokes & Puns)

72. I am an animal named after the animal I eat. Who am I?

Answer: An anteater

73. I grow up while growing down. Who am I?

Answer: A goose

74. I live on land and in the water. With my 2 sets of eyelids I live where the weather is hotter. Who am I?

Answer: An alligator

75.  I have an important job each Christmas night, I guide the sleigh that brings Santa while you are sleeping tight. Who am I?

Answer: Reindeer (See more reindeer puns and jokes)

Related:

Disney ‘Who Am I’ Riddles

Can you guess these who am I riddles from famous characters?

question mark with blue background

76. My body is timber and I am a boy among men. I have a nose without end and an insect for a friend. Who am I?

Answer: Pinocchio

77. My sister has the power to create and control snow and ice. Who am I?

Answer: Anna (Related: Frozen Movie Trivia Questions)

78. I have a pet cricket and a red dragon guardian who is always there to help. I love sword fighting and horse riding. Who am I?

Answer: Mulan

79. I sail the seven seas but try to never have a clock close to me. Who am I?

Answer: Captain Hook

80. I kissed a frog and then turned into one. Who am I?

Answer: Princess Tiana

81. I will be the king of the jungle one day. My father was killed. I sing I can’t wait to be king. Who am I?

Answer: Simba

82. My lips are red and my skin is as white as a dove. I ate an apple and now I need a prince to love. Who am I?

Answer: Snow White

83. I was born to swim but would rather walk. A prince had to love me though I couldn’t talk. Who am I?

Answer: Ariel

84. I am noble, fierce, and a free-spirited soul. The wind and the wild can make me whole. Who am I?

Answer: Pocahontas

85. I went to a ball and lost a shoe. I needed to get home before the day was anew. Who am I?

Answer: Cinderella

86. I used to be the favorite but then someone else came in. He is an astronaut and now my best friend. Who am I?

Answer: Woody

Disney riddles; who am I; 100; person

87. I look a little scruffy and I know all the rules of the street. I found a nice Lady who eats pasta as a treat. Who am I?

Answer: Tramp

88. I am a princess who stands for her own. Speak the secret through a piece of stone. Who am I?

Answer: Dot

89. I’m usually black and white but I’m not a newspaper. I have wings but I’m not an airplane. I lay eggs but I’m not a chicken. I eat fish but I’m not a whale. I appeared in the movie Madagascar but I’m not a zebra. Who am I?

Answer: Penguin

90. I am cold, but I like giving warm hugs. Who am I?

Answer: Olaf

91. I am the original Disney character. I have two big ears, a tail, and I love a mouse. Who am I?

Answer: Mickey Mouse

92. I grew up in the jungle then to my surprise, I met a girl named Jane who opened my eyes. Who am I?

Answer: Tarzan

93. I fly around and always wear green. I often get jealous and then I am mean. Who am I?

Answer: Tinkerbell

94. I am a princess who doesn’t want to marry, but then I fly on a carpet with a handsome boy and it isn’t scary. Who am I?

Answer: Jasmine

95. This is a legendary creature whose fiery breath can be quite ruthless. In movies about how to train them, the main one went by the name Toothless. Who am I?

Answer: A dragon

96. I am the queen of a majestic place. I find my lost love through a special chase. Who am I?

Answer: Nala

97. I am the daughter of a royal and bright; I dream of a world full of light. Who am I?

Answer: Rapunzel

98. I was cursed as a baby and taken into the forest. I returned to the castle only for my curse to manifest. Who am I?

Answer: Sleepy Beauty

99. I am gifted with power but also a curse. Only by true love can it be reversed. Who am I?

Answer: Elsa

100. I will never grow up and I command the lost boys. When I stop a pirate, I make lots of noise. Who am I?

Answer: Peter Pan

Related: Star Wars Trivia Quiz & Harry Potter Trivia

title pin; who am I riddles with answers for kids and adults

What’s Next?

These “who am I’ riddles are a great way to laugh and connect with family.

Looking for more ways to connect? Next, enter your email below to gain access to more free questions, resources, and printables!

More Question and Game Posts You’ll Love!

Guess Who Am I Riddles and Questions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *